ERZURUM / HINIS - Şehit Ahmet Akdağ Ortaokulu

GÜLİSTAN MAH. TOKİ BUL. NO: 14C HINIS / ERZURUM
Vizyon
Misyon
Karşılaştığı sorunlara akılcı çözümler üreten, hür ve demokratik düşünen, bilimsel metotlarla eğitilmiş ,çağdaş düşünce yapısına sahip, kültürel değerlerini bilen ve sahip çıkan, ecdadını tanıyan, geçmişinden ders alıp geleceğe yürürken ecdadından güç ve feyz alan, hak ve adalete inanıp hakkaniyetli ve adaletli davranan, üretken, bilinçli ve kendine güvenen bireyler yetiştirmektir. OKULUMUZUN İLKELERİ 1-İnsan sevgisi 2-Bilimsel ve Çağdaş eğitim 3-Atatürkçü 4-Disiplinli 5-Eğitimde Eşitlik 6-Rehberlik ve Psikolojik Danışman ŞEHİT AHMET AKDAĞ ORTAOKULU STRATEJİLERİMİZ, 1-)Bütün öğrencilerin ilgi istidat ve kabiliyet doğrultusunda yetiştirilecektir. 2-)Her öğrencinin bir yeteneği vardır, bu yeteneği tespit edilip geliştirilmesine yardımcı olunacaktır. 3-)Velilerimiz okulumuz için vazgeçilmez bir destektir. 4-)Tüm çalışanlar sorumluluklarının paylaşılması konusunda üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerdir. 5-)Bütün öğrencilerin vatan, millet sevgisiyle donanmış ailesine çevresine karşı sorumluluklarını bilen bireyler yetiştirmek en büyük idealimizdir. 6-)Soran sorgulayan, eleştiren-eleştirenlere açık toplumda kendine yetebilecek bireyler olarak yetişmeleri sağlanacak. 7-)Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu personeli(öğretmenle-öğrenciler-veliler-diğer personeller)okulunu sever, onu geliştirmek için sınırsız çalışır. 8-)Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu eğitim öğretim veren bir kurum olmanın yanında öğrencilerinin psikolojik ve fiziksel sorunlarını tespit eder ,bu sorunların çözümü için gerekli rehberlik çalışmalarını yürütür. 9-)Okulumuz personeli teknolojik gelişmelere açık ,bu gelişmeleri takip eden-okula taşıyabilen yenileyebilen, teknolojik gelişmelerin ışığında ortaya çıkan yeni araç ve gereçlerin temini için gerekli çalışmaları yapar. 10-)Okul yönetimi katılımcı demokratik yönetim sergileyerek öğretmen ve öğrencilerin görüş ve fikirlerine değer verir.
Öğretim Şekli :Tam gün öğretim
08:30-11:40 13:10-15:30
Yerleşim Yeri
Erzurum İlinin Güneyinde yer almakta olup, İl Merkezine Erzurum –Muş karayolu üzerinden 150 km, Hınıs – Karayazı – Erzurum karayolu üzerinden 170 km uzaklıktadır. İlçemizin Doğusunda Karaçoban İlçesi, Güneyinde Varto ve Bulanık, Batısında Varto ve Tekman İlçesi, Kuzeyinde Tekman ve Karayazı ilçeleri vardır. 2007 verilerine göre nüfus 32.059´dir.
Okulumuz ilçe merkezindedir.